19 Mart 2012 Pazartesi


Bedenimizin yaşam kaynağı enerji, “meridyen” adı verilen ve kendileride enerjiden oluşan kanallar ile yayılır. Bu tüm sistem tarafından kullanılır. Yaşadığımız travmalar ve baskıladıklarımız belirdikleri anda, yaşamayıp içimizde tuttuğumuz duygular merdiyenlerde tıkanıklık, aksama yaratır. EFT bunların yüzeye çıkarılıp, giderilmesi için geliştirilmiş bir teknik’tir.


Yaşadığımız olumsuz bir olayın ya da bir travmanın anısı bedenin enerji kanallarında saklandıkça, bedensel ya da psikolojik acı yaşanır. Olumsuz düşünce veya anı bedenin enerji sisteminde aksaklık yaratır, bu da bedensel veya psikolojik acı olarak algılanır. Bazı anılar bizi rahatsız eder, bazıları etmez. Rahatsız eden anılar, enerji bedenimizde aksamaya neden olanlardır.

Geleneksel psikoterapi’de yapıldığı şekilde  bazen bu anıları tekrar etmek, derinlerine inmek, incelemek ve sahiplenmek- asıl sebep, yani enerji tıkanıklığı varlığını sürdürdüğü için- kişinin ruh halinde olumlu gelişmeler sağlayamaz. Bu nedenle bugün birçok psikoterapist EFT ve benzeri meridyen terapileri uygulamaktadır.

Duygusal özgürleşme teknikleri ile olumsuz duyguya odaklanıp bu aksaklığı yüzeye çıkardıktan sonra, enerji kanallarımızın uç noktalarına kısa vuruşlar yaparak kanallarda ki aksamaları giderebiliriz. Böylece; olumsuz duygular tamamen ortadan kalkar, yaşama daha kolayca devam edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder